Baggrund

Kære alle læsere af min blog.

En kort præsentation af mig: Jeg hedder Marie Carlsson, er 55 somre, er gift og bor i Odense, og har børn og børnebørn.

Jeg holder meget af at arbejde med teorier. Jeg føler at det giver en større sikkerhed for at “nå hele vejen rundt”, og jeg arbejder meget på, at det skal give den borger jeg samarbejder med, en følelse af sammenhæng.

Der er flere grunde til at jeg har oprettet denne blog. Den største er nok, at jeg brænder for vidensdeling. Jeg anvender også min blog til, at jeg selv har samling på alle mine nye notater og gamle notater jeg (måske) kan anvende igen. MEN- dette websted er også beregnet på, at folk med samme interesser som jeg selv og studiekammerater måske kan finde lidt inspiration i min blog.

Jeg er uddannet underviser, og brænder for begrebet “livslang læring”. Det er interessant at arbejde med menneskers relationer til hinanden. Det afsted førte at min mand og jeg, i december 2016, afsluttede vores uddannelse som plejeforældre. I sommeren 2017, gennemførte jeg en uddannelse som Støtte/kontaktperson for børn og unge. Begge dele har været meget givende og interessante. Det medfører nogle refleksioner som jeg ikke har haft før, og en viden fra en hel anden vinkel. Jeg har hørt mange fortællinger fra “rigtige mennesker” omkring deres følelser – både indenfor plejefamilieområdet, men også unge som har haft/har behov for støtte/kontaktpersoner, har berørt mig dybt. Jeg føler mig meget privilegeret i, at have oplevet, hvilke problematikker de børn og unge har haft. MEN også hvad DE synes er vigtige ting at kunne. Både som plejeforældre, men også som støtte/kontaktperson.

Jeg er frygtelig nysgerrig. Jeg finder det meget interessant at støtte medborgere, som af en eller anden årsag, anskuer verdenen på en hel anden måde end jeg gør. Jeg føler en ydmyghed, ved at få lov til at få del i de tanker som borgerne på vores støttecenter deler med mig. Sommetider taler jeg med en borger, som handler eller tænker helt anderledes end jeg gør. Men jeg finder det interessant, at sætte mig sammen med borgeren og ”grave” lidt ekstra i, hvorfor de tænker eller handler som de gør. Når borgeren fortæller hvorfor, er det ofte at jeg tænker “Nårh, så kan jeg godt forstå det”.

Jeg forventer også at denne uddannelse kan give mig mere indsigt i hvordan jeg bedst kan støtte mine medborgere, men også selv blive lidt klogere over mine egne refleksioner. Hvis I har spørgsmål eller andet, er I meget velkommen til at skrive til mig. Jeg tager også gerne imod gode råd fra dem der læser min blog.

Med mange gode hilsner og ønsket om en god læselyst til jer alle

Med venlig hilsen
Marie Carlsson.